MIELŐTT BELÉPSZ A SZOLÁRIUMBA, KÉRLEK OLVASD EL A SZOLÁRIUMOZÁS INTELMEIT !

 1. Ha először mész szoláriumba, akkor négy percnél több időt ne tölts ott! Utána fokozatos szoktatással emeld a dózist! Tíz percet soha ne lépj túl, bár én maximum 6-8 percet javaslok!
 2. Heti két alkalomnál többször ne menjél!
 3. Két alkalom között legalább 48 óra teljen el!
 4. A túlzásba vitt szoláriumozás hatására bőrünk dehidratált és ráncos lesz! Nő a bőrön megjelenő elváltozások száma is (pl: anyajegyek, pigment foltok).
 5. Legrosszabb esetben (bizonyítottan) rosszindulatú elváltozásokat okoznak!
 6. Ha kicsit is piros lett a bőröd, akkor sajnos megégtél! Ez legyen intő jel arra, hogy valamit rosszul csináltál! Várd meg, hogy a bőröd teljesen rendbe jöjjön, és legközelebb óvatosabban bánjál az ott eltöltött idővel!
 7. Frissen depilált (szőrtelenített) bőrfelülettel ne használd a szoláriumot, mert a kezelt felület pigmentálódhat!
 8. Ha van anyajegyed (nagyobb, erősen barna, barázdált), akkor legjobb, ha leragasztod!
 9. Védd a szemedet védőszemüveggel, vagy csukd be, és még véletlenül se nyitogasd! Az UV-sugarak rendkívül káros hatással vannak a szemre, gyulladást, szürke hályog kialakulását okozhatják. Ha fekvő szoláriumot használsz, érdemes a szemedre hideg vizes vattagombócot tenni.
 10. Szoláriumozás megkezdése előtt a sminkelt arcbőr helyett te a letisztított arcbőrt választod, megfelelő arckrémmel kiegészítve.
 11. Szoláriumozás előtt használj speciális krémet, hiszen azon kívül, hogy segíti a bőr barnulási folyamatát, értékes hatóanyagai táplálják és megvédik bőrödet a kiszáradástól!
 12. Fürdés után szintén ne feledkezz meg bőröd hidratálásáról, és annak megnyugtatásáról!

Köszönöm hogy elolvastál, BARNULJ OKOSAN!