Szolárium

MIELŐTT BELÉPSZ A SZOLÁRIUMBA, KÉRLEK, OLVASD EL A SZOLÁRIUMOZÁS INTELMEIT!

BARNULJ OKOSAN!

1.A szoláriumnak bizonyítottan vannak bőrkárosító hatásai, ezért néhány alapelvet tartsál be!

2.Fokozatosan szoktasd a bőrödet a sugárzás dózisához, és soha ne tartózkodjál benne hosszabb ideig!

3.Két szoláriumozás között legálabb 48 óra teljen el! Bár én azt javaslom, hogy ha Te a szolizás szerelmese vagy, akkor egyik héten menjél hétfőn és pénteken, a másik héten szerdán. Én többet semmiképpen nem támogatok, ilyenkor is csak max. 6 percet, kezdésnek, pedig elég a 4 is. Ez üde, mérsékelt barna színt ad a bőrödnek. A nagyon barna szín eléréséhez a rendszeres 10 perc körüli időintervallum, vagy annál több szükséges. Ez a mennyiség már biztosan nem tesz jót a bőrnek, hiszen a szoláriumozás kiszárítja, ezáltal dehidratált és ráncos lesz. Arról nem is beszélve, hogy nő a bőrön megjelenő elváltozások száma, mint pl. anyajegyek, pigmentfoltok és egyéb bőrszaporulatok. A legrosszabb esetekről, és a bőrrák kockázatáról gondolom már mindannyian hallottatok. Természetesen a szoláriumot mindenki saját felelősségére használja, és annyi időt tölt ott, amennyit ő „jónak” tart.

4.Ha kicsit is piros lett a bőröd, akkor sajnos megégtél! Ez legyen intő jel arra, hogy valamit rosszul csináltál! Várd meg, hogy a bőröd teljesen rendbe jöjjön, és legközelebb óvatosabban bánjál az ott eltöltött idővel!

5.Frissen depilált bőrfelülettel ne használd a szoláriumot, mert a kezelt felület pigmentálódhat!

6.Ha van anyajegyed (nagyobb, erősen barna, barázdált), akkor legjobb, ha leragasztod!

7.Védd a szemedet védőszemüveggel, vagy csukd be, és még véletlenül se nyitogasd! Ugyanis az UV-sugarak rendkívül káros hatással vannak a szemre, gyulladást, szürkehályog kialakulását okozhatják. Ha fekvő szoláriumot használsz, érdemes a szemedre hideg vizes vattagombócot tenni. Egyrészt megvédi a szemedet, másrészt nagyon kellemes relaxáló érzést nyújt!

8.Azt nem is feltételezem rólad, hogy sminkkel az arcodon akarod a barnulást megkezdeni. Sminkelt arcbőr helyett Te a letisztított arcbőrt választod, megfelelő arckrémmel kiegészítve.

9.Szolizás előtt használj speciális krémet, hiszen azon kívül, hogy segíti a bőr barnulási folyamatát, értékes hatóanyagai táplálják és megvédik bőrödet a kiszáradástól!

10.Fürdés után szintén ne feledkezz meg a bőröd hidratálásáról, és annak megnyugtatásáról!