Egészen biztos vagyok benne, hogy ez a téma szinte minden nőt foglalkoztat. Hiszen ki ne szeretné tudni, hogy számára mely termékek jöhetnek szóba és miért. Alapgondolatok következnek, melyeket érdemes elolvasni és megjegyezni az arckrémekkel kapcsolatban.

 

Kezdjük is el!

 

Mit várhatunk egy arckrémtől?

  • Elsősorban hidratálást és táplálást, – speciálisabb esetekben célzott orvoslást egy adott problémára. (pl.rosacea, akné)
  • A hidratáló krémek a bőr felszíni vízhiányát szüntetik meg azonnal, csökkentve a szárazság és a kellemetlen húzódó érzés tüneteit. Állagát tekintve „vizesebb” jellegűek, azaz azonnal felszívódnak anélkül, hogy zsírfényt hagynának maguk után.
  • A tápláló krémek mindig testesebb, zsírosabb készítmények, felszívódásuk is lassabban történik meg. Érettebb, nagyon száraz bőrök esetén használjuk. Általában vitaminokkal, olajokkal dúsítják ezeket a termékeket. Használatuk idősebb kortól javasolt.

 

Mikortól van szükség a használatukra?

Hidratálásra már 20 éves kortól, feszesítésre 30 éves kortól, öregedésgátlásra 40 éves kortól.

 

Mennyire fontos a bőrtípus az egyes arckrémek használatával kapcsolatosan?

Rendkívül, hiszen a hidratáción kívül már célzott hatóanyagokkal tudjuk csökkenteni az adott bőrtípus hibáit. A Lavera termékcsalád úgy lett megalkotva, hogy biztosan megtaláld számodra a legideálisabbat, hiszen ezek a termékek célzottan az adott bőrtípusokhoz igazodva lettek kifejlesztve.

 

Hogyan használd az arckrémedet, hogy az tényleg hatékony legyen?

Először is tisztáznunk kell, hogy a heti egyszeri radírozásnak mi a köze a krémek felszívódásához. A bőrünk felszínén szabad szemmel nem látható elhalt hámsejtek vannak, melyek folyamatosan leválnak. Olyan állapot nincs, hogy a bőrfelszín mindig tökéletes. Heti egyszeri peelingezéssel azonban sokat javíthatunk, így az elhalt hámsejtek eltávolítása után a pórusokba könnyebben, és nagyobb mennyiségben tud a hatóanyag behatolni és felszívódni.

 

A krémhasználat hibátlan hármas lépése:

-tisztítás, – reggel és este ( szennyeződés, izzadság, faggyúmaradványok eltávolítása).

-tonizálás – frissít, feszesít, javítja a bőrfunkciókat, célzott hatóanyagokat juttat a bőrbe, segíti a hidratálást és a krémek felszívódását.

-borsónyi mennyiségű ( megfelelően kiválasztott) arckrém felvitele az arcbőrre, majd annak bemasszírozása.

 

Hányszor?

Ha tényleg tudatos és hatékony szeretnél lenni, akkor naponta kétszer kell rászánnod az időd, – reggel és este.

 

 

Mi a helyzet akkor, amikor már a hidratáció kevés?

Harminc éves kor felett már mindenkinek lesznek apróbb ráncocskái, és bőrünk kezd veszíteni a feszességéből. Garantáltan az egyik leghatékonyabb bőrfeszesítő hatóanyag az a hyaluronsav, melynek vízmegkötő képessége óriási, így feszesítő hatása azonnal szemmel látható. Bőrtípustól függetlenül használható szépítő kozmetikum.

Negyven éves kor fölött már javasolt a Q10 hatóanyagot tartalmazó készítmények használata. A Q10 sejtvédő koenzim, mely segíti a sejtek egészséges működését, és részt vesz a szabad gyökök semlegesítésében. Védő – öregedés gátló hatása rendkívül jelentős. Minden bőrtípus számára kedvező hatást fejt ki.

 

Egy – két gondolat az AHA – savas készítményekről:

Enyhe hámoldó hatású savakat tartalmaznak (glikolsav, tejsav, almasav,), ezért folyamatosan megújítják a bőrfelszínt. Hatásukra javulnak a bőr felszíni egyenetlenségei, csökkennek a bőr gyulladásos folyamatai, segít a kitágult pórusokat összehúzni, és ráncsimító hatásuk is jelentős. Elsősorban aknés, gyulladt bőrökre javasolt kúraszerű használatra. Érzékeny bőrök esetén óvatosan érdemes eljárni, mert irritáció léphet fel. Ezek a készítmények érzékenyek az UV sugarakra, ezért használatuk szigorúan ősztől tavaszig javasolt. Ellenkező esetben pigment foltok alakulhatnak ki a kezelt bőrfelületen.

 

Mi az, amit bátran te is használhatsz?

A LAVERA német natúrkozmetikum termékcsalád, mely BIO növényi olajok felhasználásával, 100 %-ban bőrbarát anyagokból készült. Paraffint és egyéb bőrkárosító anyagokat nem tartalmaz. Használatukkal javulnak a bőrfunkciók, elősegítve az egészséges, élettel teli, üde arcbőr megvalósulását.

Arckrémek széles választéka segít abban, hogy mihamarabb te is rátalálj a megfelelő arckrémre, és megtedd az első lépést a tudatos arcápolás felé:

http://www.borangyal.hu/termekkategoria/arckrem/

 

Remélem, hasznosnak találtad az itt elhangzott gondolatokat!

A következő blog bejegyzés arról fog szólni, hogy vajon mennyit ér az arckrém önmagában?

Tanulj, szépülj, tarts velem, és ne feledd, rövidesen találkozunk!