Mindannyian hallottunk már az olajok mesésen szépítő hatásairól.

De vajon mire elég ez az ismeret?

A tapasztalatom az az, hogy a mindennapi életünkben ez az értékes bőrszépítő elixír nem kap elég figyelmet, és a felhasználása is messze elmarad attól, amit méltán megérdemelne.

 

 

Ássunk is a kincsesláda mélyére, és fejtsük meg együtt az izgalmas titkokat!

 

Mi az, amit minden nőnek tudnia kell róluk?

 

  • Növényekből nyert kivonatok (általában magokból), melyeknek számos fajtája létezik.
  • Argánolaj, kókuszolaj, avokádóolaj, szőlőmagolaj és még sorolhatnám.
  • Zsírban oldódó vitaminokat (A, D E, K,), valamint ásványi anyagokat tartalmaznak.
  • A bőrben a felszívódásuk hosszabb ideig eltart, és leginkább a szárazabb bőrterületek igénylik gondoskodó, jótékony hatásukat.
  • Az olajok regenerálnak, segítik a hámképzést, hidratálnak, feszesítenek, táplálnak, puhítanak, és még a ráncok leküzdésében is számíthatunk rájuk.

 

Essen pár szó a legfontosabb vitaminokról :

A vitamin : szabályozza a faggyúmirigyek működését, védi és a fertőzésekkel szemben ellenállóvá teszi a hámréteget. Segíti a sebek hegesedését, a sejtek regenerálását, a bőr szarusodási zavarainak meggátlását.

E vitamin : színtelen olaj. Antioxidáns, azaz véd a káros szabad gyököktől. Öregedésgátló, sejtvédő, regeneráló hatású. Jótékonyan hat bőrgyulladások gyógyításában is.

F vitamin : létfontosságú zsírsav. Kozmetikai szempontból alkalmazása előkelő helyen áll. Bőrszárazság, bőrgyulladás esetén regenerálás céljából, valamint idősödő dehidratált, – zsírhiányos bőrök szépítéséhez javasolt. Napozó, haj és körömápoló készítményekbe is rendszeresen felhasználják regeneráló, nyugtató hatása miatt.

 

Mégis, melyiket válasszam?

 

Jó hírem van!  – Bármelyiket is indítod a szépítés útjára, nem fog csalódást okozni, hiszen nincs olyan növényi olaj, melynek ne lenne legalább 3- 4 jótékony hatása.

 

A kincsek már a kezünkben vannak!  – De mi akkor a titok?

A titok nyitja nem más, mint a helyes használat!

 

Lássunk is hozzá!

 

ARC :  töményen csak a nagyon száraz bőrökre lesz jótékony, ilyenkor megtisztított, tonizált bőrfelületre felviszünk 4-5 cseppet, majd egyenletesen eloszlatjuk.

Alkalmas arckrémek dúsítására, ilyenkor 5-6 csepp az arckrémünkbe, s máris testesebb, táplálóbb lesz az eredeti krémünk. Az így készült készítmények remekül fognak teljesíteni a hűvös, esős, szeles időkben – pluszhatást kifejtve.

 

NYAK – DEKOLTÁZS :  4-6 ( esetleg kicsit több) csepp fürdés után bemasszírozva – és máris tápláló , ránckezelő hatás fog érvényesülni.

 

MELL :  a mellek ápolása szintén fontos feladat, járj el úgy, mint a nyak – dekoltázs esetén.Puha, bársonyos lesz a kezelt bőrfelület. Feszesít és ránckezel.

 

TEST : nagyon száraz bőrök esetén  az olajok önmagukban is nagyon hatékonyak. A téli időszakban sokkal táplálóbb és hatékonyabb, hatása pedig nyújtottabb, mint a hagyományos testápolóknak. Ha mégsem ezt a megoldást  választod, akkor a testápoló krémedet is dúsíthatod vele. Bármelyik olaj megfelel, akár még a babaolaj is szóba jöhet.

 

KÉZ : pár csepp – és máris széppé varázsolhatod kiszáradt kézfejedet, vagy akár pár cseppel dúsíthatod is a bevált kézkrémedet a téli időszakban.

 

STRIÁK : makacs problémák, melyek már a bőr mélyebb rétegeit is érintik ( irha). A bőrfelszín struktúrájában megváltozott, eredményes kezelése hosszabb távú folyamat. Előfordulása : mell , comb- fenék. Ápoló olajok használata regenerálás céljából javasolt. Ha rendszeresen hadba állítod az olajokat, biztosan pozitív hatásra számíthatsz.

 

CELLULIT : népies nevén narancsbőr. Rendszeres testradírozás ( heti 1) az érintett területen, + célzott cellulit készítmény, + értékes növényi olajok, és máris eredményesen vetted fel a harcot a probléma leküzdésére.

 

KÖNYÖK: érdes, száraz könyöködre heti három- négy alkalommal pár csepp, és máris rendbe hoztad a durva tapintásúvá vált területet.

 

SAROK: megviselt, berepedezett sarkok azonnali jótevője – néhány csepp lefekvés előtt, és rendszeres használattal te magad leszel a bőröd megmentője.

 

Beláthatjuk, hogy az ápoló olajok sokkal többre hivatottak, mint az ahogyan eddig a köztudatban elterjedt. Tényleg igazi különlegességek, elixírek, melyek használatát érdemes most már magasabb szintre emelni.

Most már, hogy a kincs és titkok megfejtése is a kezedben van, eljött az ideje annak, hogy megtapasztald magadon a szépítő változást.  

 Igazi elixír következik, feszesítő hatással – gyere és győződj meg róla!